זוהי הבחינה הכי חשובה והמוכרת כתנאי קבלה לאוניברסטאות, ולרוב המכללות ברחבי הארץ וזה תלוי במקצוע הנלמד. בחינה זו היא הבחינה הקריטית והכי פופולרית בקרב תלמידי תיכון וסטודנטים המתכוונים להמשיך את לימודיהם באוניברסטאות או מכללות שונות בארץ.

בבחינה הזו כל תלמיד צריך לעשות את רוב המאמצים כדי להראות עד כמה הוא בקיא בנושאי הבחינה , ולהציג את היכולות שלו במתמטיקה, ספרות הבעה ונושאים רלוונטיים שנלמדו בתיכון ומיומנויות שרכש במהלך לימודיו על מנת להראות למוסדות הלימודים שהוא כן אחראי, חכם וכן עונה על הדרישות למקצוע הנדרש.

בישראל הבחינה הזו היא נושא עיקרי ומאד חשוב בעיניהם של תלמידי תיכון אשר הציון המתקבל הוא זה שקובע אם התלמיד כן מתקבל ללימודים שהוא דורש , לכן כיום נערכים המון קורסים ללימודים והכשרות לבחינה הזו , קורסים אלו מסייעים בשיטות שונות המלמדות איך לפתור את השאלות בזמן המוקצה ובדרך הכי יעילה ונכונה. הקורסים מקנים ידע נרחב בנושאי מתמטיקה ודוגמאות של קטעים מהבנת הנקרא שקרובים לאלו שניתנים במבחן הפסיכומטרי ובטח לימודי אנגלית והעשרת התלמידים באוצר מילים רחב.

הציון המלא של מבחן פסיכומטרי היינו ציון של 800 נקודות. מבחן הפסיכומטרי מורכב מ-8פרקים כשלכל פרק מוקדשים25דקות בדיוק ז"א המבחן כולו 200 דקות . נושאי המבחן מחולקים לשלושה עיקריים והם :

  • החשיבה הכמותית – כל מה שקשור למתמטיקה מאלגברה, גיאומטריה , אנליזה, בעיות מילוליות ועוד…
  • החשיבה המילולית- הבנת הנקרא, השלמת משפטים, אוצר מילים, הגיון וכו'..
  • אנגלית – קטעים של הבנת הנקרא ושאלות, אוצר מילים, משפטים והשלמתם …

משרד החינוך נותן את האפשרות לנבחנים לגשת ליותר מבחינת פסיכומטרי אחת.וזה בא מאחר ואנשים מוכשירם רבים יכולים ליפול בקטע של הזמן מאחר והם לא יכולים לתפקד תחת לחץ של זמן לכן אפשרות זו באה כדי לתת להם הזדמנות לחזור על המבחן שוב ושוב עד שיוכלו לקבל את הציון המבוקש. אין הגבלה לכמה פעמים יכול התלמיד להיבחן…

 כיום קיימים בישראל הרבה מכונים ומכללות המלמדים את שיטות הבחינה והנושאים הנבחנים בפסיכומטרי כדי שכל תלמיד ירכוש מיומנויות של איך הבחינה נראית ומה סגנון השאלות.  לימודי פסיכומטרי בקורס גם מקנים ידע נרחב בנושאים האלו כמו לימודי מתמטיקה ודוגמאות של קטעים מהבנת הנקרא שקרובים לאלו שניתנים במבחן הפסיכומטרי.

חברים ברשת:

לימוד פסיכומטרי